KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Aktualności

Strefa zagrożona talentem

W naszej szkolnej społeczności nie brakuje osób,  które są utalentowane  i nietuzinkowe. Obecnie niewiele mamy jednak sposobności, by podzielić się z innymi swoimi zainteresowaniami, czy umiejętnościami. Uczniowie kl. VIIc postanowili  przybliżyć swoim koleżankom i kolegom "co im w duszy gr...

Dzień Ziemi

26.04.2021
Dzień Ziemi

Dzień Ziemi

26.04.2021

Międzynarodowy Dzień Ziemi to ważna data dla wszystkich mieszkańców naszej planety. Przekonali się o tym uczniowie klasy IIa uczestnicząc w projekcie ekologicznym. Miał on na celu uzmysłowić wszystkim, jak ważne są działania chroniące naszą planetę przed zanieczyszczeniami i dewastacją. Podsumowaniem tych zajęć ...

Światowy Dzień Książki i Praw Autorskich

Dzisiaj Światowy Dzień Książki i Praw Autorskich – święto organizowane przez UNESCO w celu promocji czytelnictwa, edytorstwa i ochrony własności intelektualnej za pomocą praw autorskich.

Lapbook - twórcza metoda nauki i zabawy

„Lapbook to forma kreatywnego zaprezentowania informacji na dany temat. Ma tę przewagę nad klasycznym słowem pisanym, że wzbudza ciekawość oraz motywuje dziecko do odkrywania ukrytych ciekawostek, a także do ich gromadzenia. Lapbook pozwala na zbieranie informacji i nieskończone rozszerzanie jego zawartości.&rdqu...

Dzień Ziemi - wirtualnie

Zachęcamy do zapoznania się z pokojami ekozagadek, skorzystania z ekoeksperymentarium i wzięcia udziału w webinarium dla młodzieży szkolnej na temat zmian klimatu i działań na rzecz jego ochrony.   Dla uczniów klas I-III Dzięki wizycie w wirtualnym domu i łamigłówkom, któr...

Międzynarodowy Dzień Ziemi 22 kwietnia 2021

Dzień Ziemi  lub też  Międzynarodowy Dzień Ziemi  to coroczne wydarzenie obchodzone w celu promowania ochrony środowiska, rozszerzania świadomości ekologicznej i życia w zgodzie z naturą. Idea obchodów Dnia Ziemi w tym dniu została zapoczątkowana w 1970 r. przez amerykańskiego senatora  Gaylorda  Ne...

Maszeruj!

16.04.2021
Maszeruj!

Maszeruj!

16.04.2021

Nasza szkoła wzięła udział w konkursie na największą liczbę kroków, organizowanym przez fundację Pho3nix. To kolejny krok w celu popularyzowania aktywności fizycznej. Do zadania wystartowało kilka tysięcy szkół i przedszkoli z całego kraju. W tym gronie uplasowaliśmy się na doskonałym 12 miejscu, wykonują...

Szanowni Państwo!

Drodzy Rodzice, kochani Uczniowie. Z okazji nadchodzącej Wielkanocy składamy Wam najserdeczniejsze życzenia. Niech te Święta będą ostatnimi, które spędzamy w cieniu pandemii. Przede wszystkim życzymy tego, co najważniejsze czyli zdrowia. Dołączamy jeszcze życzenia szczęścia, optymizmu, uśmiechu. Niech Zmartwy...

Międzynarodowy Dzień Teatru

27 marca obchodzony jest  Międzynarodowy Dzień Teatru. Niestety, szerząca się pandemia odcięła nas od bliskich spotkań z kulturą wysoką. Okazuje się jednak, że i na te niedogodności można znaleźć sposób. Uczniowie kl. VIIc wzięli udział w warsztatach teatralnych online, o intrygującym tytule "Czy pandemia t...

Uczniowie klasy 3b podczas zajęć z projektu „Poznaj świat z radością” uczyli się tworzyć proste Awatary. Teraz swoje umiejętności wykorzystali podczas zajęć Online. Z okazji zbliżających się Świąt Wielkanocnych przygotowali życzenia świąteczne. Zapraszamy do obejrzenia wykonanych przez nich Awataró...