KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Aktualności

Światowy Dzień Świadomości Autyzmu

Święto obchodzone corocznie 2 kwietnia. Dzień ten został ustanowiony w 2007 r. przez Zgromadzenie Ogólne ONZ, w celu podnoszenia świadomości społecznej i propagowania wiedzy na ten temat.        Osoby z autyzmem mają problemy z postrzeganiem świata, rozumieniem relacji społecznych, w odmien...

Brązowy medalista w pływaniu

W dniach 20 i 21 marca 2021 r. w Łódzkiej Zatoce Sportu odbyły się Otwarte Mistrzostwa Województwa Łódzkiego, gdzie zawodnicy Klubu Pływackiego Raw-Swim zajęli wiele wysokich lokat. Na podium stawali aż 13 razy z czego Piotr uzyskał brązowy medal Mistrzostw Województwa Łódzkiego na ...

Sukcesy Piotra Szuberta - Olszackiego

20 lutego odbyły się zawody XXII GRAND PRIX CIECHANOWA Pod Patronatem Prezydenta Krzysztofa Kosińskiego. Na 40 zgłoszonych klubów i 548 startujących zawodników Piotr ulokował swój wynik na: IV pozycji w stylu dowolnym na 50 m; V pozycji w stylu klasycznym na 50 m; VII pozycji w stylu moty...

Regionalny Interwencyjny Telefon Zaufania – pomoc i wsparcie

Drodzy Uczniowie, Szanowni Państwo. Nadal jesteśmy w czasie epidemicznym, trudnym dla każdego z Nas. Na skutek nowych obostrzeń, znów wszyscy uczestniczymy w nauczaniu zdalnym. Informujemy, że w wyjątkowych sytuacjach, w ramach realizacji potrzeb uczniów i rodziców, wynikających z pomoc...

Eksperymentujemy

Klasa 3b w ramach innowacji pedagogicznej „Eksperymenty”  co tydzień robi różne doświadczenia. Ostatnio uczniowie zadali sobie pytanie: „Czy można nadmuchać balon nie używając przy tym pompki, ani własnych ust?”. Okazało się, że jest to możliwe. Wystarczy butelka, ocet i soda oczyszc...

Strefa zagrożona talentem

Spotkaniem z p. Martą Tront,  pracownikiem Zamojskiego Domu Kultury,  klasa VII c rozpoczęła realizację projektu "Strefa zagrożona talentem". Pani Marta opowiedziała o swojej miłości do tańca i o tym, jak z pasji zrodziła się inicjatywa FolkAround , która pozwoliła jej odwiedzić, wspólnie z...

Kultura Krajów Anglojęzycznych - Dzień Świętego Patryka

Dzień Świętego Patryka - Saint Patrick's Day, jest narodowym religijnym świętem Irlandii. Co roku obchodzone jest 17 marca na cześć patrona tego kraju Świętego Patryka. Kim był Święty Patryk?   Święty Patryk urodził się w IV wieku w Wielkiej Brytanii. Historia głosi że w wieku 16 lat został porwany i przewie...

Kochani Zerówkowicze! Szanowni Rodzice!

Serdecznie zapraszamy do naszej Szkoły :)   Przedszkolaku..    ".. bo łatwiej cieszyć się światem, gdy się czujesz bratem..."   WIĘC CHODŹ! :)   https://youtu.be/tIRGhf1xP-g     Społeczność SP 2 w Koluszkach....

Konkurs "Losy żołnierza"

18 lutego odbyły się w naszej szkole etap rejonowy XXVI edycji Konkursu Historycznego im. majora Marka Gajewskiego  " Losy żołnierza i dzieje oręża polskiego w latach 972-1514. Od Cedyni do Orszy" . Do testu przystąpiła Kinga Chądzyńska, uczennica klasy VII C. Kinga test napisała znakomicie i tym samym zakwal...

Z okazji Dnia Kobiet...

W wyjątkowym dniu wszystkich kobiet, 8 marca, w naszej szkole - zarówno stacjonarnej, jak i zdalnej  pojawiło się wiele serdecznych słów, życzeń, wyznań, a także kwiatów - również wirtualnych. Wszystkie Panie i młodsze kobietki bardzo serdecznie dziękują za pamięć i życzenia....