KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Archiwum 2016/2017

WYNIKI KONKURSU

I MIEJSCE - Martyna Chlebda k;.5aII MIEJSCE - Julia Malec kl.4d i Agnieszka Gula kl.6bIII MIEJSCE - Amelia Półtorak kl.4aWYRÓŻNIENIA :  Anna Łagońska kl.4a i Kornelia Banaszczyk kl.5b  ...

Pożegnanie ze szkołą

Niektórzy jeszcze nie mogą uwierzyć, że to ostatni dzień nauki szkolnej. Właściwie dzisiaj o nauce nie było mowy, bo po mszy kończącej rok szkolny w naszej placówce zapanowała atmosfera ogólnego pikniku i słodkiego lenistwa. Wychowawcy spędzali czas z dziećmi na trawniku szkolnym, w pizzeriach, lod...

URZĄD OD PODSZEWKI, CZYLI STRAŻACY KP PSP W KOLUSZKACH

Dla uczniów klas 5c i 4a czerwiec był miesiącem wytężonej pracy. To bowiem czas podsumowania, realizowanego w 2. półroczu, ogólnopolskiego programu Centrum Edukacji Obywatelskiej i Fundacji BGK „Młody Obywatel rozmawia, czyli jak wyjść z działaniami poza szkołę?”. Jego nadrzędnym celem ...

Bezpieczne wakacje

Bezpieczne wakacjeTo już kolejny rok szkolny, w którym zadbaliśmy o bezpieczeństwo podczas zbliżającego się okresu wakacyjnego. W  dniu 21 czerwca uczniowie klas I a i I b  zaprezentowali zasady bezpiecznego wypoczynku letniego, w przedstawieniu pt.: „Bezpieczne wakacje”. Również cał...

Konkurs

21.06.2017
Konkurs

Konkurs

21.06.2017

W ogólnopolskim konkursie wiedzy o ekologii w bieżącym roku wzięło udział 54 uczniów z klas IV - VI naszej szkoły. Ogromny sukces odniósł uczeń klasy IVa Stanisław Radziszewski, który został laureatem konkursu zajmując II miejsce. Wyróżnienia otrzymali: Karina Brzeska, Igor Barto...

Najaktywniejsza biblioteka szkolna w kraju

16 czerwca otrzymaliśmy informację o tym, że biblioteka SP 2 otrzymała "CERTYFIKAT DLA BIBLIOTEKI SZKOLNEJ - BIBLIOTEKA NA MEDAL" przyznawany przez zespół redakcyjny "Biblioteki Szkolne Online". Oznacza to, że znaleźliśmy się w gronie najaktywniejszych bibliotek w kraju, promując swoją pracę na rzecz rozwoju czy...

Prace na konkurs "Logo Hadesowa"...

Zakończenie roku szkolnego

Uroczyste zakończenie roku szkolnego odbędzie się dnia 23 czerwca 2017 roku według poniższego harmonogramu.Klasy młodsze - poranna zmiana - godz. 9.001a - sala 51b - sala 22b - sala 12d - sala 93b - sala 153d - sala 33e - sala 11Klasy młodsze - popołudniowa zmiana - godz. 10.301c - sala 51d - sala...

Najlepsi eksperci od produktów mlecznych

Udało się!!! MAMY SUKCES!!! Mateusz Witkowski z klasy 2b zdobył główną nagrodę w konkursie na najlepszą potrawę z mleka i jej zaprezentowanie, a ponieważ nadesłaliśmy najwięcej prac konkursowych w Polsce (!!!) udało nam się wygrać czytnik e-book.Bardzo dziękujemy za zaangażowanie i współpracę wszystkim dz...

Dwa razy podium dla uczniów SP2

 Już po raz piąty uczniowie naszej szkoły brali udział w zawodach OLM-skok wzwyż, organizowanym przez Urząd Marszałkowski. Cztery razy po przejściu eliminacji regionalnych, startowaliśmy w finale wojewódzkim, z czego dwa razy zdobywaliśmy mistrzostwo województwa w kategorii chłopców. W minioną...