KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Archiwum 2017/2018

Łódzkie gra w ręczną

Po raz kolejny uczniowie naszej szkoły wzięli udział w rozgrywkach ŁZPR w piłkę ręczną rocznik 2005 i młodsi. I etap rozgrywek był zorganizowany  naszej szkole. Zarówno dziewczęta    jak i   chłopcy wywalczyli prawo startu w II etapie zawodów - regionalnym. Drużyna dziewcząt po dw&oacu...

Dzień Patronki Szkoły

W czwartek 7 czerwca odbył się w naszej szkole apel poświęcony patronce szkoły. W pierwszej części uczniowie kl. IVc zabrali wszystkich w podróż pociągiem relacji Teraźniejszość - Przeszłość. Zatrzymując się na stacjach Suwałki, Kalisz, Warszawa, Bronów przedstawili najważniejsze wydarzenia i fakty z życi...

Wielki talent do języków

Ma zaledwie 7 lat, a odniósł już ogromne sukcesy z języka angielskiego na szczeblu ogólnopolskim. To Borys Owczarek, uczeń klasy 1a Szkoły Podstawowej nr 2. Chłopiec miły i cichy, który zdaniem wychowawcy, pani Iwony Ciechowicz, z uwagą przysłuchuje się treściom przekazywanym przez nauczyciela podc...

Rozgrywki w piłkę ręczną

29 maja 2018 roku odbyły się rozgrywki w piłkę ręczną w ramach wojewódzkich rozgrywek " Łódzkie gra w ręczną". Organizatorem pierwszego etapu byli nauczyciele wychowania fizycznego SP2. W czasie rywalizacji sportowej spotkały się reprezentacje szkół ze Rzgowa, Kalina i naszej szkoły. Każdy zesp&oac...

Wiktoria Koziarska uczennica klasy VII b nagrodzona

30 maja 2018  roku w przeddzień obchodów Międzynarodowego Dnia Dziecka, pod Pomnikiem Martyrologii Dzieci (Pomnik Pękniętego Serca) w Parku Szarych Szeregów w Łodzi, uczennica klasy VII b Wiktoria Koziarska odebrała z rąk Łódzkiego Kuratora Oświaty nagrodę specjalną. Wiktoria  jest laurea...

KLAUZULA INFORMACYJNA Na podstawie art. 13 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), zwane dale...

LEGOmaniacy

04.06.2018
LEGOmaniacy

LEGOmaniacy

04.06.2018

Hadesiaki wciąż tworzą nowe dzieła :) . Dream team - Denis (3d), Franek (3b), Bartek (1b), Jacek (4d), Miłosz (3c) i Szymon (1a)....

„Dwójka” organizatorem Międzyszkolnego Konkursu Wiedzy o Krajach Anglojęzycznych

We wtorek 29 maja odbył się, organizowany corocznie, Międzyszkolny Konkurs Wiedzy o Krajach Anglojęzycznych. Do udziału w rywalizacji zostali zgłoszeni uczniowie klas IV-VII z terenu naszej gminy.  Konkurs dotyczył oczywiście zagadnień związanych z kulturą, obyczajami, geografią, historią, sławnymi ludźmi, znanymi...

Dzień Dziecka

01.06.2018
Dzień Dziecka

Dzień Dziecka

01.06.2018

Lista atrakcji, które zostały zorganizowane dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 2 w Koluszkach jest niezwykle długa. Z okazji Dnia Dziecka Rada Rodziców, Dyrekcja Szkoły Podstawowej nr 2 i nauczyciele przygotowali dla wszystkich uczniów szereg rozrywek. Zarówno młodsze, jak i starsze dz...

Wycieczka klas piątych

W ubiegłym tygodniu klasa 5c oraz 5b udały się na dwudniową wycieczkę. Celem podróży była piękna i cenna przyrodniczo wyżyna Krakowsko- Częstochowska. Na szczęście pogoda naprawdę dopisała. Pierwszy przystanek - trwałe ruiny zamku w Ogrodzieńcu zwiedzaliśmy w towarzystwie pilota, który asystował nam przez...