KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Historia

Życia mała garść — 80 lat naszej historii

IX 1935r. Wydzielenie Publicznej Szkoły Powszechnej nr 2 — kierownik p. Stanisław Schmidt
X 1939r. Rozpoczęcie nauki pod okupacją — kierownik p. Piotr Strzelec
12 II 1945r. Wznowienie nauki w budynku u p. Wojciecha Zwolińskiego
25 III 1945r. zorganizowanie pierwszego komitetu Rodzicielskiego przez p. Antoniego Drewicza
1 IX 1953r. Przeniesienie szkoły do nowego budynku przy ul. Tadeusza Kościuszki
1IX 1963r. Powołanie p. T. Biernackiego na kierownika szkoły
1IX 1966r. Reforma oświaty: wprowadzenie 8-letniej nauki w szkolnictwie podstawowym
1IX 1981r. Nadanie szkole imienia Marii Konopnickiej; wręczenie sztandaru; oddanie do użytku dobudowanego skrzydła budynku
II 1986r. Mianowanie na dyrektora p. Z Długosza
1 IX 1999r. Reforma oświaty, utworzenie 6-klasowej szkoły podstawowej i 3-letniego gimnazjum
2007r. Mianowanie p. Elżbiety Siedlik na dyrektora
Od 2012r. dyrektorem szkoły jest p. Sławomir Mela