KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Stołówka

 

JADŁOSPIS

Wysokość wpłat za obiady we wrześniu dla wszystkich uczniów korzystających z obiadów wynosi:

dla uczniów klas 1 - 3  96 zł

dla uczniów klas 4 - 8  112 zł

(odliczenia będą uwzględniane w październiku) 

 

Wpłat za obiady należy dokonywać na konto 

71 1020 3378 00001402 0332 1965

(w tytule przelewu proszę podać imię i nazwisko dziecka/szkołę/klasę/miesiąc)

ROZLICZANIE OBIADÓW

Ceny obiadów w roku szkolnym 2019/2020:

Klasy I - III - 6 zł             Klasy IV - VIII - 7 zł

 

Liczba dni obiadowych w poszczególnych miesiącach:

wrzesień - 16

październik - 22

listopad - 19

grudzień - 15

styczeń - 

luty - 

marzec - 

kwiecień - 

maj - 

czerwiec - 

 

Naliczanie odpłatności za obiady odbywa się według schematu:

liczba dni obiadowych w miesiącu pomnożona przez cenę obiadu minus odliczenia z poprzedniego miesiąca (niezjedzone obiady)

Wpłat za obiady należy dokonywać na konto Szkoły Podstawowej nr 2 w Koluszkach : 71102033780000140203321965

(w tytule przelewu proszę podać imię i nazwisko dziecka/szkołę/klasę/miesiąc)

 

W naszej szkole funkcjonuje stołówka oferująca pyszne, domowe obiady dla uczniów. Jako szkoła promująca zdrowie zdajemy sobie sprawę z tego, jak ważne jest prawidłowe żywienie dla rozwoju młodego człowieka i utrzymania przez niego dobrego stanu zdrowia. Polega ono na całkowitym pokryciu zapotrzebowania organizmu na energię i wszystkie niezbędne składniki pokarmowe. Personel kuchenny przygotowuje posiłki zgodne z obowiązującymi normami oraz zaleceniami żywieniowymi dla dzieci i młodzieży. Do prawidłowego żywienia naszych wychowanków przyczyniamy się również poprzez wieloletni już udział w programach "Szklanka mleka" oraz "Owoce i warzywa w szkole". Zachęcamy do zapoznania się z zamieszczonymi poniżej ogólnymi zaleceniami żywieniowymi dla dzieci i młodzieży.

1. Uczniowie szkół podstawowych powinni spożywać 4 - 5 posiłków dziennie z zachowaniem równomiernych przerw między nimi.

2. Przynajmniej jeden posiłek powinien być spożyty w szkole.

3. Codzienna dieta powinna zawierać różnorodne produkty spożywcze.

4. Podstawowym źródłem energii powinny być produkty zbożowe z grubego przemiału.

5. Warzywa i owoce powinny wchodzić w skład każdego posiłku.

6. Dzieci i młodzież powinny spożywać 3 - 4 szklanki mleka codziennie, z czego część należy zastąpić produktami mlecznymi.

7 . Należy ograniczyć spożywanie tłustego mięsa zwierząt rzeźnych zastępując go drobiem i rybami oraz chudymi wędlinami.

8. Należy ograniczyć dzieciom tłuszcz, zwłaszcza pochodzenia zwierzęcego oraz produkty zawierające dużo cholesterolu.

9. Należy pamiętać o ograniczeniu spożycie soli kuchennej, słonych przekąsek i potraw.