Stołówka
Uwaga! Kartki z wyliczeniem odpłatności za obiady będą przekazywane uczniom 16 maja oraz za miesiąc czerwiec - 20 czerwca.
Uwaga: od stycznia 2022 roku cena obiadów dla klas I - VIII wynosi 5 zł.
W klasach młodszych uczniowie są zaprowadzani na obiady przez nauczycieli.
Wpłat za obiady należy dokonywać na konto
66 1020 3378 0000 1602 0332 1957
(do 10-go każdego miesiąca)
WAŻNE!!!
W TYTULE PRZELEWU - aby został właściwie zaksięgowany - proszę podać WYŁĄCZNIE następujące informacje :
IMIĘ I NAZWISKO DZIECKA / SZKOŁĘ / KLASĘ / MIESIĄC
np. Jan Kowalski / SP2 / 1e / wrzesień (wpisujemy w podanej kolejności i z ukośnikami )
Prosimy o dokonywanie wpłat za rodzeństwo w OSOBNYCH PRZELEWACH.
We wrześniu do zapłaty będzie pełna kwota (98 zł dla uczniów klas 1 - 3 oraz 119 zł dla uczniów klas 4 - 8). Odliczenia za miesiąc wrzesień będą uwzględnione w październiku.
ROZLICZANIE OBIADÓW
Ceny obiadów od 1 stycznia 2022 r:
Klasy I - VIII 5 zł
NIEOBECNOŚĆ DZIECKA - do odliczeń obiadowych - zgłaszają RODZICE danego dnia do godz. 8.00 ! :
ŚWIETLICA 512 446 545 (najlepiej sms )
SEKRETARIAT (44) 714 58 30
Liczba dni obiadowych w poszczególnych miesiącach:
wrzesień - 14
październik - 19
listopad - 19
grudzień - 16
styczeń -
luty -
marzec -
kwiecień -
maj -
czerwiec -
Naliczanie odpłatności za obiady odbywa się według schematu:
liczba dni obiadowych w miesiącu pomnożona przez cenę obiadu minus odliczenia z poprzedniego miesiąca (niezjedzone obiady).
Wypis z obiadów jest możliwy dopiero od 1-go dnia następnego miesiąca.
Zapisy w trakcie miesiąca należy konsultować z kierownikiem świetlicy ( uczeń może zacząć korzystać z obiadów dopiero następnego dnia po złożeniu zaakceptowanej karty).
W naszej szkole funkcjonuje stołówka oferująca pyszne, domowe obiady dla uczniów. Jako szkoła promująca zdrowie zdajemy sobie sprawę z tego, jak ważne jest prawidłowe żywienie dla rozwoju młodego człowieka i utrzymania przez niego dobrego stanu zdrowia. Polega ono na całkowitym pokryciu zapotrzebowania organizmu na energię i wszystkie niezbędne składniki pokarmowe. Personel kuchenny przygotowuje posiłki zgodne z obowiązującymi normami oraz zaleceniami żywieniowymi dla dzieci i młodzieży. Do prawidłowego żywienia naszych wychowanków przyczyniamy się również poprzez wieloletni już udział w programach "Szklanka mleka" oraz "Owoce i warzywa w szkole". Zachęcamy do zapoznania się z zamieszczonymi poniżej ogólnymi zaleceniami żywieniowymi dla dzieci i młodzieży.
1. Uczniowie szkół podstawowych powinni spożywać 4 - 5 posiłków dziennie z zachowaniem równomiernych przerw między nimi.
2. Przynajmniej jeden posiłek powinien być spożyty w szkole.
3. Codzienna dieta powinna zawierać różnorodne produkty spożywcze.
4. Podstawowym źródłem energii powinny być produkty zbożowe z grubego przemiału.
5. Warzywa i owoce powinny wchodzić w skład każdego posiłku.
6. Dzieci i młodzież powinny spożywać 3 - 4 szklanki mleka codziennie, z czego część należy zastąpić produktami mlecznymi.
7 . Należy ograniczyć spożywanie tłustego mięsa zwierząt rzeźnych zastępując go drobiem i rybami oraz chudymi wędlinami.
8. Należy ograniczyć dzieciom tłuszcz, zwłaszcza pochodzenia zwierzęcego oraz produkty zawierające dużo cholesterolu.
9. Należy pamiętać o ograniczeniu spożycie soli kuchennej, słonych przekąsek i potraw.