KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wolontariat

Dzień Wolontariusza

            5 grudnia obchodziliśmy Międzynarodowy Dzień Wolontariusza. Z tej okazji uczniowie należący do Szkolnego Koła Caritas otrzymali drobne upominki ufundowane przez Caritas Archidiecezji Łódzkiej oraz podziękowania za trud i zaangażowanie w niesienie pomocy osobom potrzebującym. Wyrażając naszą wdzięczność za okazane serce, pragniemy życzyć wszystkim wolontariuszom i ludziom dobrej woli, nieustannego podążania za dobrem, wrażliwości na drugiego człowieka i nade wszystko tej prawdziwej miłości - Caritas.

 

Dostrzec w człowieku Boga, to znaczy kochać go takim, jakim jest.

W niedzielę 8 grudnia wolontariusze SKC uczestniczyli we Mszy świętej dla osób niepełnosprawnych, by móc obdarować ich dobrym słowem, uśmiechem i małym, słodkim darem serca. Świąteczne, czekoladowe Mikołaje, które otrzymali wywołały ogromną radość na twarzach obdarowanych. Czasami wystarczy tak niewiele, by uczynić kogoś szczęśliwym. Drobne gesty i obecność. Poświęcony czas i uwaga. Bo miłość to posiadanie siebie                              w dawaniu siebie.

 

 

Mikołaje od Caritas

Z okazji przypadającego 6 grudnia wspomnienia św. Mikołaja Biskupa, wolontariusze ze Szkolnego Koła Caritas po mszach świętych w pierwszą niedzielę Adwentu rozprowadzali czekoladowe figurki Mikołaja. Złożone przy tej okazji ofiary zostały  przeznaczone na działalność Caritas i formację wolontariuszy.

 

„Tak, pomagam” – bożonarodzeniowa zbiórka żywności Caritas

Jak co roku, działające w naszej szkole Koło Caritas włączyło się w Ogólnopolską Zbiórkę Żywności "Tak, pomagam" organizowaną przez Caritas Polska. Wolontariusze pod opieką                    p. Mirosławy Krajewskiej – Warszewik zbierali produkty żywnościowe w sklepie Biedronka. Zebrane produkty zostaną przeznaczone jako pomoc ludziom samotnym, starszym                                      i potrzebującym.

 

III Światowy Dzień Ubogich

  Z okazji obchodzonego 17 listopada 2019 roku III Światowego Dnia Ubogich Szkolne Koło Caritas zorganizowało w naszej szkole zbiórkę produktów spożywczych i chemicznych. Dzięki zaangażowaniu w akcję uczniów klas młodszych i starszych wraz z wychowawcami  mogliśmy napełnić 20 tytek charytatywnych, które zostały przekazane dla potrzebujących z terenu Parafii Niepokalanego Poczęcia NMP. Za wsparcie tak szlachetnej inicjatywy serdecznie dziękujemy.

Podziękowania

16.03.2018
Podziękowania

Podziękowania

16.03.2018

Wyrażamy serdeczne podziękowania wszystkim Państwu, którzy swoimi wysiłkami i wsparciem włączyli się w akcję pomocy naszemu byłemu uczniowi Jakubowi Gołębiowskiemu. Dzięki Państwa zaangażowaniu i hojności udało nam się przekazać ponad 10 tysięcy złotych na leczenie Kuby!...

Spotkanie z uczniami SOSW w Koluszkach

W niedzielę - 10 marca uczniowie naszej szkoły spotkali się z wychowankami SOSW w Koluszkach. Tym razem, w związku ze zbliżającymi się Świętami Wielkanocnymi na zakończenie Mszy Świętej wolontariusze ze SKC wręczyli dzieciom i młodzieży baranka z białej czekolady - symbol Ofiary Chrystusa złożonej za nas na Krzyżu. &nb...

XIV Ogólnopolska Zbiórka Żywności CARITAS „TAK.POMAGAM!”

Członkowie Szkolnego Koła Caritas działającego w naszej szkole wraz z uczniami należącymi do SCK I LO w Koluszkach włączyli się w zbiórkę żywności "Tak. Pomagam!". Dzięki uprzejmości sklepu „Biedronka” w Koluszkach oraz otwartości serc wszystkich ludzi dobrej woli udało nam się zebrać artykuły spożyw...

Kiermasz dla Kuby

W dniu 13 marca 2018 roku (wtorek) klasa VII a wraz z wychowawcą zorganizuje kiermasz używanych gier komputerowych, filmów DVD oraz książek. Dochód z kiermaszu zostanie przeznaczony na rzecz Fundacji "Zdążyć z Pomocą" wspierającej dziewiętnastoletniego absolwenta naszej szkoły Kubę Gołębiewskiego zmagając...

Pomoc dla Kuby - absolwenta naszej szkoły

Szanowni Państwo! Drodzy Rodzice! Już niejednokrotnie pokazaliście wielkość Waszych serc i wrażliwość na drugiego człowieka. Właśnie takie wartości staramy się przekazywać w naszej szkole Państwa dzieciom. Wierzymy, że i tym razem nie pozostaniecie obojętni.19- letni Jakub- absolwent naszej szkoły, chory na ostrą bi...