KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

III miejsce w kraju dla SP nr 2

Szkoła Podstawowa nr 2 w Koluszkach wzięła udział w konkursie organizowanym przez platformę e-wychowanie fizyczne. Zadanie polegało na głosowaniu na najlepszy filmik z udziałem nauczycieli wychowania fizycznego, na którym prezentują oni określone ćwiczenia, zarówno z gimnastyki, lekkoatletyki, gier zespołowych jak i innej aktywności fizycznej.

Po zarejestrowaniu każda szkoła posiadała swój własny link, na który głosować mogli wszyscy, zarówno nauczyciele, uczniowie, ich rodzice lub znajomi. Głosy można było oddawać wielokrotnie. Zabawa trwała od 2 do 23 czerwca. W konkursie wzięły udział setki szkół – podstawowych i ponadpodstawowych z całej Polski. 

W tym gronie nasza szkoła odniosła duży sukces, zajmując 3 miejsce w kraju. Na ten wynik złożyło się 55 311 głosów. Do II miejsca SP 32 w Rybniku zabrakło nam nieco ponad 500 głosów. Nad IV miejscem osiągnęliśmy ponad 1100 głosów przewagi. Zwycięzcą została SP nr 15 z Kalisza z 104 582 głosami. Na liście wyróżnionych podano pierwszych 200 szkół. Na zwycięski filmik (prawidłowa technika biegu) oddano 531 663 głosy.

W nagrodę nasza szkoła otrzymała: kilkanaście piłek, kilka rakietek do tenisa, kilkadziesiąt piłeczek tenisowych, siatkę na piłki, matę do treningu AXIMATE, kilka pozycji książkowych z historii sportu oraz dyplom od organizatora z gratulacjami i podziękowaniem za udział.

Jednak główną atrakcją będzie dla naszych uczniów 40 biletów wstępu do parku rozrywki „Zatorland” oraz 25 wejściówek do Muzeum Sportu i Turystyki w Warszawie.

Patronami konkursu byli: ANCOM sp.z.o.o., Cenzor, Sport Klub Kryspinów, Aximate, Muzeum Sport i Turystyki w Warszawie, park rozrywki Zatorland, sieć przedszkoli „Fair play”, sportplus.pl. osada Kryspinów.

Odpowiedzialny za konkurs w naszej szkole Jacek Drabik dziękuje wszystkim za ich zaangażowanie w głosowanie, czym przyczynili się do osiągniętego wyniku.