KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Przetestuj swoją wiedzę!

Jakie masz prawa zagwarantowane przez państwo? W jaki sposób są one chronione? Masz okazję sprawdzić swoją wiedzę, wykonując interaktywne ćwiczenia przygotowane z okazji Międzynarodowego Dnia Praw Dziecka. Mają one zróżnicowany poziom trudności i wszyscy uczniowie mogą wziąć udział w zabawie. Zadaniem dzieci z klas I-III jest odsłuchanie nagrań i dopasowanie ich do właściwych ilustracji (może być potrzebna pomoc rodziców). Natomiast młodzież z klas IV-VIII ma do dyspozycji quizy, które trzeba rozwiązać. Wystarczy poprawnie odpowiedzieć na wszystkie pytania w wyznaczonym czasie.

Ćwiczenie przygotowane dla uczniów klas I-III
https://learningapps.org/watch?v=p6fizpuyk20

Quiz przygotowany dla uczniów klas IV-VI
https://kahoot.it/challenge/09778108?challenge-id=f5f24931-df79-4641-9c5d-d61a3247aa09_1605772783501

Quiz przygotowany dla uczniów klas VII-VIII
https://kahoot.it/challenge/01016853?challenge-id=f5f24931-df79-4641-9c5d-d61a3247aa09_1605772325545